Overgewicht versnelt achteruitgang brein

metafor op de bank hangen

Overgewicht is niet alleen slecht voor je taille, maar ook voor je hersenen. Bij zwaarlijvige mensen gaan de cognitieve vaardigheden sneller achteruit, blijkt uit een onderzoek dat gepubliceerd is in Neurology.

De onderzoekers volgden ruim 10 jaar lang meer dan 6000 Britten van 35 tot 55 jaar. In deze periode werden bij de proefpersonen drie keer hun geheugen en andere cognitieve vaardigheden getest. Bij deelnemers die zowel last hadden van obesitas als van ongezonde metabole veranderingen, bleken de testscores sneller te verslechteren dan bij de andere proefpersonen.

changeMogelijk zijn metabolische veranderingen zoals een hoge bloedsuikerspiegel en een verhoogd cholesterol de oorzaak voor het slechter functioneren van hun hersenen. Overgewicht is in eerdere studies al in verband gebracht met dementie, maar of te zwaar zijn een risicofactor is dementie is in dit onderzoek niet bekeken (bron: nu.nl)

NOTE DVF: De programma’s van Lifetime Balance Company en De Vitaliteit Fabriek gaan specifiek hier op in. Voor meer informatie kunt u online contact opnemen of bellen met Arco van Veen, 06 51 579638 vitaliteit

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s