Minder verzuim door OS

Minder verzuim door OS?

os london

In de eerste week van de Olympische Spelen is het aantal verzuimmeldingen gedaald. Zes op de duizend werknemers hebben zich ziek gemeld. Normaal melden acht op de duizend werknemers zich in de zomermaanden ziek. Het verschil kan worden verklaard door het feit dat werknemers zich steeds minder ziekmelden als gevolg van de economische onzekerheid. Dit blijkt uit de telling van de verzuimmeldingen gebaseerd op een database van ruim 1 miljoen werknemers.

Het Nieuwe Werken

Tijdens de eerste week van de Olympische Spelen in 2008 waren er zestien verzuimmeldingen per duizend werknemers. Destijds was er nog geen sprake van een dempend effect op de verzuimmeldingen als gevolg van de economische situatie.

Nu zijn de wedstrijden overdag en in de avond, in 2008 was dit in de nacht en de vroege ochtend. Hierdoor is er mogelijk minder slaaptekort. Daarnaast zijn werkgevers en werknemers nu flexibeler door Het Nieuwe Werken en is de planning van werktijden en het opnemen van verlof makkelijker geworden. (bron: hrpraktijk)

NOTE DVF: De programma’s van De Vitaliteit Fabriek gaan specifiek hier op in. Voor meer informatie kunt u online contact opnemen of bellen met Arco van Veen, 06 51 579638 vitaliteit

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s